lördag 20 juni 2009

Midsommar


Midsommar i Västernorrland blev jättetrevlig i alla fall! :-) Vi läste i tidningen att det skulle bli midsommarfirande i en liten by som heter Mattarbodum ... så vi åkte dit. Det var faktiskt mysigt med dans kring granen, ridning, fiskedamm och pilkastning till barnen, fika och ...

Och så hade vi tur med vädret ... molnigt runt lunchtiden men sedan blev det bara bättre och bättre väder! Det blev en del loppisfynd och vilka galna priser!

Jag köpte den här fina brickan i NS och ljusstaken på fot i fattigmanssilver för en 10:-/styck. Brickan är så fin!!!
Annars har vi haft trevligt och njutit av god mat, fina vänner och det fina vädret! Helgen har hittils varit jättebra!
Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg och njut!
KRAM

torsdag 18 juni 2009

Glad Midsommar !


Midsommar i Sundborn ... Midsommar i Dalarna överhuvudtaget ... finns det något bättre? Nä, inte för mig i alla fall. Det är första året jag inte firar midsommar i Dalarna och det blir absolut det sista också!
Jag höll på kolla runt på nätet hur man firar midsommar här omkring i Västernorrland och jag blev riktigt besviken ...
Det jag alltid har sagt är sant ..... midsommar kan man BARA fira i Dalarna. Där finns det härliga spelmanslag, kyrkbåtar, dans kring midsommarstången, härliga flickor och pojkar, gummor och gubbar i folkdräkt ... DET är midsommar för mig!
Och det kommer jag att sakna fruktansvärt mycket i år ..... Men jag lovar dig mitt älskade Dalarna, nästa år firar jag midsommar där igen!

Jag vill passa på att önska alla mina läsare en riktig GLAD MIDSOMMAR !
Ha det så skönt nu och NJUT ....
Kram på er!

onsdag 17 juni 2009

En nöjd kvinna!

Igår var jag ut på en kort shoppingrunda på stan och hittade några fina reafynd som jag blev jättenöjd med!
På Indiska köpte jag en härlig, vit tunika med spetsdetaljer ... Visst är den väl för härlig?

En stor, vit sommarväska (välbehövligt, enlig min man! Han tycker att jag redan har för många väskor! *S*) hittade jag också! För några år sedan köpte jag en fin, vit läderväska och den har jag sedan dess haft varje sommar och nästan hela sommaren. Jag är så nöjd med den. Men ibland vill man ju ha lite mer plats (som när man ska ha med sig kameran - och det är nästan jämt nyförtiden! *L*) och då kan det vara bra med en större model, tycker jag!
Ett kort besök på den lokala loppisen ingick förstås också. Där hittade jag 3 gamla handarbetsböcker för 20 kronor. (Det blir mest sådana böcker nyförtiden!)

Och till slut kom min efterlängtade bok igår. Inred och dekorera ljust och lantligt av Anna Örnberg. Jag har flitigt läst i den igårkväll innan jag la mig och jag vill verkligen rekommendera boken. Den är värd varenda krona! Massor med fina heminredningsidéer, pysseltips, osv.
Jag beställde den HÄR

Jag är en nöjd kvinna idag! :-) Till och med solen visar sig lite då och då idag. Nä nu måste jag sätta lite fart här! En hel hög med kläder väntar på att bli strykna.

Ha en trevlig onsdag! Kram

måndag 15 juni 2009

Afternoon tea

Vad gör man när regnet bara ösar ner precis hela dagen som igår? Ja ... man kan ju baka bröd och sedan när degen jäsar så kan man ta sitt afternoon tea!
Jag vill gärna tipsa er om 2 sorters rött te (smaksatt med pomelo och den andra med passionsfrukt ... 2 av mina favoriter!) som jag köpte på Willys i helgen.

Supergott, tycker jag det är! Förpackningen och tepåsarna ser lite lyxiga ut och ändå låg priset bara runt 10-11 Kronor för en ask med 15 påsar.


Jag dricker mitt te ur mina favoritkoppar designat av Ingela Westergaard.

Denna servisen heter Kullsbjörken och tillverkas av Nittsjö keramik sedan i våras om jag minns rätt.

Lite mysigt är det i alla fall med regn ... Man kan ju tända en brasa, dricka gott te och tända lite ljus! Men å andra sida .... det kan man göra hela vintern! Nu är det sommar och vill jag njuta av min kopp te på altanen med utsikt över fjärden!

Ha det bra! KRAM

Vårt sovrum

Ni som har läst mitt profil vet att vi bara har bott i vårt hus i lite mer än ett år. Därför finns det jättemycket kvar att göra här och därför har jag inte visat så mycket inomhusbilder än. Min man och jag har valt att "bo in oss" lite innan vi börjar med större projekt och det känns bra för oss. Jag vill gärna känna efter lite innan vi bestämmer oss för något. Därför har vi gjort det bästa vi kan med inredningen av vårt hus så länge.

Idag visar jag några bilder av vårt sovrum.

Såhär såg rummet ut när vi köpte huset ... vilken gräslig färg, eller hur?


Och såhär ser det ut idag ... En burk med vit färg gör mycket! ;-)



Det mörkgråa plastgolvet ligger kvar -än så länge- men det ska bytas ut mot ett fint trägolv så småningom. Vi har täckt det nu med härliga, beige trasmattor (som inte är med på bilden tyvärr) som min duktiga svärmor har vävt åt oss!



På väggarna vill jag sedan gärna ha lite pärlspont och fina tapeter. Det blir väl något ur Duros gammalsvenska kollektion.



Men tills dess får det duga som det ser ut nu!


Vi tycker att det blev ganska bra redan nu ... vi trivs här i alla fall! :-)

På väggen hänger kaninen som jag sydde för inte så länge sedan. Hennes klänning har samma tyg som gardinerna.

Här samlar jag lite torkade rosor som jag har fått av min fantastiska man. Jag tycker att det är fint och de samlar inte så mycket damm på detta vis.

Hoppas ni får en trevlig dag. Kram på er!