lördag 6 juni 2009

Sveriges nationaldag!


Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord


Du tysta, Du glädjerika sköna!


Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,


Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.


Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.


Du tronar på minnen från fornstora dar,


då ärat Ditt namn flög över jorden.


Jag vet att Du är och Du blir vad du var.


Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Lyssna på nationalsången HÄR

Ha en trevlig nationaldag! Jag "firade" nationaldagen med att åka på en loppisrunda och att äta lite gott fikabröd ... ;-) Bilder på mina loppisfynd får ni i ett senare inlägg.

Ha det bra och njut! KRAM

onsdag 3 juni 2009

Försökskaning

Det här är verkligen vad man kan kalla för en försökskanin. ;-) Jag sydde den här kaninen av en damastservett i linfärg som jag köpte på secondhandaffären, klänningen är gjord av gardintyg som blev över (jag ville ju att kaninen skulle passa in i vårt sovrum) och spetsen hade jag också sedan tidigare. Det är medvetet att jag gjorde hela kaninen av återbruksmaterial ... jag gillar att göra fina saker av återvunnen textil. Det är roligt och bra för miljön!

Några trädgårdsbilder


Häromdagen gjorde jag i ordning ett litet myshörn framför vårt köksfönster. Det är så skönt att sitta där när det blåser för mycket på altanen. De vita plastmöblerna väntar på att bli utbytt mot något finare ... men jag har inte hittat än det jag söker. Så länge för de duga!Av min man fick jag för ett bra tag ett presentkort från Himlen runt Hörnet i Örnsköldsvik. Förra veckan köpte jag den här urnen till trädgården. Jag tycker att den är så otrolig fin!För 2 veckor sedan firade min man och jag vår första "ettårsdag". Vi gifte oss för ett år sedan i Botaniska Trädgården i Visby och ettårsdagen firade vi i Tällberg, Dalarna. Som minne till den här underbara dagen köpte jag en röd dalahäst i betong till vår trädgård i Norrland! Jag hittade dalahästen i en mysig butik "Leva & Bo" i Tällberg. Kvinnan som äger butiken tillverkar dessa hästar själv och det gillar jag! Så om ni har vägarna förbi Tällberg ... glöm inte att besöka butiken. Jag rekommenderar den verkligen!Gjutjärnsurnan som jag planterade margueriter i hittade jag för ett tag sedan på loppis.