torsdag 10 september 2009

Teatime

Ikväll har min man och jag tagit en långpromenad i skogen. Det är så fantastiskt fint nu i skogen och det doftar så gott! Kursen inspirerar mig till att gå ut och leta efter svamp eller växer man kan färga garn med. Vi plockade en hel del renfana ... så nu blir det växtfärgning i helgen här hemma! ;-)
Idag var en till trevlig och lärorik dag i skolan! Skriver mer om detta i helgen!
Just nu sitter jag och njuter av en härlig kopp te gjort av trädgårdens nyttigheter. Det är så härligt att få lära sig så mycket om allt gott och nyttigt vi har omkring oss och som vi ofta inte ens vet om att man kan göra så mycket med.
Jag njuter för fullt av kurserna.
Ha en fin kväll!

tisdag 8 september 2009

Mina växtfärgade garn

Såhär såg det ut på bordet i skolan innan vi skulle fördela det växtfärgade garnet ...
Alla fick välja 9 nystan och av det garnet som var kvar kunde vi köpa några nystan om vi ville.

Igår och idag jobbade jag lite på att få fina nystan och de här fina färgerna valde jag ...
Jag köpte ett blått och ett gult nystan till. Det blåa passar förstås inte så bra till resten men det tänkte jag använda till något helt annat. (Någon stickning här hemma kanske?)
Jag är väldigt nöjd med mina fina garn .... älskar naturfärgerna!
Nu ska det vävas!
Ha en trevlig kväll!

söndag 6 september 2009

Stickning och mera garn ....

För ett tag sedan hittade jag ett garn i "godisfärger" som jag bara inte kunde låta bli att köpa. Jag skrev mer om det här
Jag köpte då bara 2 nystan (för det var dem sista som fanns i affären här) men så verkade det inte räcka till mitt lilla projekt. :-/ Så jag har fått leta ett tag men när vi för ett tag sedan var i Gävle så hittade jag flera nystan av garnet och nu kan jag alltså fortsätta med min stickning. Vad det blir .... får ni se och läsa senare när jag blir klar! :-)
I torsdags köpte jag ett nystan av ett annat garn med "mina färger" ... limegrön och turkos. Garnet är i akryl och jag brukar gilla en blandning av ull och akryl bättre ... men jag blev lite nyfiken på hur mönstret med det här garnet skulle bli, så jag köpte ett nystan och tänkte sticka ett par muddar av det. (Om det inte skulle räcka, kan jag alltid gå och köpa mera garn!) Jag tyckte i alla fall att det blev ett fint mönster ...
När vi igår var i Härnösand köpte jag några till nystan med självmönstrade garn. Tycker att det är så spännande med dem! Man vill ju bara sätta igång för att se vad det blir för mönster av dem ... Gillade färgerna starkt! Det blir nog också muddar av det här garnet!
Tycker att det är så fint med muddar .... en fin färgklick när man t.ex. har svart eller enfärgade kläder på sig.

Hoppas ni hade en lika trevlig helg som jag har haft! Njut av en lugn och skön söndagkväll och ladda batterierna inför en ny vecka ....
KRAM!