lördag 11 juli 2009

Trevligt besök!

Jag fick alldeles nyss trevligt besök av min fina vän, Ulrica, som kom förbi med en 40-årspresent till mig. (Hon hade missat kalaset eftersom hon var sjuk just då! :-/
Den här kvinnan vet verkligen vad jag gillar! :-)
Med sig hade hon en fin bukett med pioner och en gammal kaffeservis från Lidköpings porslinsfabrik.
Vad glad jag blev! (Porslinstokig som jag är!)
Servisen bestod av 10 koppar med fat, en fin kaffekanna, en gräddkanna och sockerskål.

Vilka vackra blommor! Jag älskar pioner. Hoppas våra pioner i trädgården blommar snart någon gång. Har flyttat upp de förra året från Dalarna, så det kanske dröjer ett tag till innan vi får första blommorna? Jag ser fram emot den dagen i alla fall.
Ha en trevlig lördag!

fredag 10 juli 2009

Några loppisfynd

Idag tänkte jag visa några loppisfynd som jag är riktigt nöjd med.
Jag har letat länge efter en fin kaffekanna i poslin. För 2 veckor sedan hittade jag en fin kanna i tysk porslin som passar så fint ihop med mina Ingela Westergaard-koppar. 130 kronor fick jag ge för kannan och nu njuter jag varje gång extra mycket när jag tar fram mina koppar och kannan! Så fint när allt passar ihop.
På gårdsloppisen förra helgen hittade jag också 2 ljuslyktor för 5 kr/st., en fin fotoram för 10 kr.,
2 blomkrukor för 30 kr och 2 ljusstaken i vit porslin för 30 kr.
Mycket fina grejer för lite pengar! Nöjd blev jag, kan jag säga!
Igårkväll började jag virka en tumvante. Jag hittade ett melerat garn som jag hade köpt för länge sedan. Färgerna i garnet var verkligen "mina färger" så jag blev sugen att göra något med garnet. Jag blev faktiskt ganska nöjd med min vante. Vante nummer 2 ska virkas ikväll och så får ni bilder på paret när jag är klar!
Här i Västernorrland regnar det fortfarande! Jag åt lunch med en vän på stan idag och efteråt gick vi runt lite på stan, men det var inte alls så trevligt när det regnar och blåser som bara den!
Hur mycket kan det regna egentligen? Är sommaren förbi nu? Känns nästan som höst igen ... :-/
Önskar er en trevlig och mysig helg!
Kram

torsdag 9 juli 2009

En rolig skylt


Förra helgen såg och köpte vi den här roliga skylten på en gårdsloppis. Inte att jag tycker att den är SÅ fin .... Men jag tyckte absolut att den var rolig och så passande! ;-)
(När man precis har fyllt 40 och har en make som är några år äldre kan man ju fortfarande påstå att han har en ung fru .... eller hur? ;-)
Skylten får min man hänga upp i garaget där han har alla sina verktyg ... för visst, jobb finns det nog när man har köpt ett gammalt torp!
Kram, Ann

tisdag 7 juli 2009

Tråkigt väder!

Vilket tråkigt väder det har varit idag. Det har ösregnat precis hela dagen och det gör det fortfarande! :-/ Eftersom det inte är väder att sitta ute i trädgården visar jag några bilder från vår trädgård här på bloggen.... Så kan vi njuta lite av blommarna i alla fall!
Det är egentligen perfekt väder att hantverka lite. Jag hade virkat en hel del korgar så att jag hade fått ett litet lager, men allt är slutsålt just nu. Vi har haft en del besökare här hemma som tyckte så mycket om mina mattor och korgar ... jag har till och med fått sälja mina egna badrumskorgar för att folk bara ville ha dem! :-) Så det är väl bara att sätta igång igen.
Men just nu känner jag inte för att göra så mycket ... har gått med huvudvärk sedan igårkväll! :-/ Jag tar det bara lugnt idag och sitter lite framför datorn. (Kanske inte så bra heller när man har ont i huvudet) ;-)

Hoppas det blir sommar snart igen. Det är så tråkigt att behöva vara inomhus när man har semester ... då vill man ju njuta i trädgården, på altanen eller vid havet.
Sköt om er!
KRAM

söndag 5 juli 2009

Virkad korg

Förra veckan fick jag en beställning på en korg som skulle passa ihop med en badrumsmatta som jag tidigare hade virkat. Jag tycker att det är så fint med korgarna i badrummet ... bra att ha till gästhanddukar, fotvårdsprodukter osv.

Resultatet blev bra och kunden blev jättenöjd!
Korgen skulle passa till den här mattan.
Just nu är jag faktiskt jättesugen att sy lite ... undrar om jag kan ta mig lite tid den här veckan för att sy ihop några roliga saker till hemmet. Vi får se... Det beror väl mycket på vädret, för är det varmt och fint ute då blir det nog inte av nu när man har semester.
Sköt om er.
Kram