Visst har vi det bra här på våran altan?
Ha en riktig skön helg nu och sköt om er.
KRAM
En liten blogg om hantverk, heminredning, fina saker och ting och fina fotografier.
Visst har vi det bra här på våran altan?
Ha en riktig skön helg nu och sköt om er.
KRAM
Vart har sommaren tagit vägen? Jag som längtar efter att äta frukost på altanen ... att få titta ut på alla blommor som vi har planterat och inte minst på våra äppelträd som vi förra året fick i bröllopspresent och som nu blommar så fint!
En liten "skyddsängel" som jag köpte på loppis förra veckan ligger och vilar i vår blomsterrabatt.
Urnen som jag köpte för några veckor sedan har också fått en make-over.
Jag älskar den här söta färgen på pelargoner ....
Jag längtar verkligen efter sol och värma nu. Det är så fantastiskt att kunna vara ute mest hela dagen. Att äta frukost, lunch och middag på altanen med utsikt över fjärden .... det är väl inte helt fel, eller hur?
Men vi får nog vänta ett tag innan det blir fint igen ... om vi får tro på vädergubbarna på tv. :-/
Nä, nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är sent och imorgon är det en ny (regnig) dag.
Sov gott! /Ann
Det här brödet är så himla enkelt att göra och det är så otroligt gott. Därför tänkte jag skriva ner receptet här så att de som vill kan prova att baka det själv.
Annas havrebaguetter (ur boken Kärlek, timjan och oliver - mat för välbefinnande, av Anna och Fanny Bergström)
Smula ner 1/2 paket jäst (25 gram) i en bunke, strö över 2 tsk salt och klicka i 1 msk honung. Mät upp 6 dl fingervarmt vatten, och häll lite av vattnet i bunken och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet. Tillsätt 2,5 dl fiberhavregryn och 10 - 10,5 dl vetemjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Strö över 1-2 msk vetemjöl och låt jäsa 1-2 timmar.
Värm ugnen till 260 grader.
Lägg ett bakpapper på en plåt. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte! Det är viktigt att inte förstöra alla små och stora jäsbubblor i degen.
Skär bara degen i fyra delar och forma eller fös ihop degbitarna till långa smala baguetter.
Mjöla bröden lite och lyft över dem till plåten samtidigt som du vrider dem så de blir lite skruvade.
Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 12-15 minuter.
Om man vill göra det enklare för sig går det att göra ett enda stort bröd av degen. Häll då bara ut degen på ett bakpåtspapper, platta ut det lite och grädda det 30 minuter i 225 grader.
Låt det smaka!