fredag 12 juni 2009

Solen visade sig till slut

Det blev faktiskt riktigt fint väder på eftermiddagen här i Västernorrland. När solen väl kom fram var det till och med skönt att sitta ute på altanen. Jag dukade fint ute, vi åt en jättegod sallad med bacon & fetaost, nybakat bröd och ett gott rött vin till. Det kallar jag verkligen för en bra start på helgen.


Visst har vi det bra här på våran altan?

Ha en riktig skön helg nu och sköt om er.

KRAM

torsdag 11 juni 2009

Vart tog sommaren vägen?

Vart har sommaren tagit vägen? Jag som längtar efter att äta frukost på altanen ... att få titta ut på alla blommor som vi har planterat och inte minst på våra äppelträd som vi förra året fick i bröllopspresent och som nu blommar så fint!

En liten "skyddsängel" som jag köpte på loppis förra veckan ligger och vilar i vår blomsterrabatt.

Urnen som jag köpte för några veckor sedan har också fått en make-over.

Jag älskar den här söta färgen på pelargoner ....

Jag längtar verkligen efter sol och värma nu. Det är så fantastiskt att kunna vara ute mest hela dagen. Att äta frukost, lunch och middag på altanen med utsikt över fjärden .... det är väl inte helt fel, eller hur?

Men vi får nog vänta ett tag innan det blir fint igen ... om vi får tro på vädergubbarna på tv. :-/

Nä, nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är sent och imorgon är det en ny (regnig) dag.

Sov gott! /Ann

tisdag 9 juni 2009

Nybakat bröd

Jag har precis bakat bröd... Finns det något som doftar bättre än nygräddat bröd?


Det här brödet är så himla enkelt att göra och det är så otroligt gott. Därför tänkte jag skriva ner receptet här så att de som vill kan prova att baka det själv.

Annas havrebaguetter (ur boken Kärlek, timjan och oliver - mat för välbefinnande, av Anna och Fanny Bergström)

Smula ner 1/2 paket jäst (25 gram) i en bunke, strö över 2 tsk salt och klicka i 1 msk honung. Mät upp 6 dl fingervarmt vatten, och häll lite av vattnet i bunken och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet. Tillsätt 2,5 dl fiberhavregryn och 10 - 10,5 dl vetemjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Strö över 1-2 msk vetemjöl och låt jäsa 1-2 timmar.
Värm ugnen till 260 grader.

Lägg ett bakpapper på en plåt. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte! Det är viktigt att inte förstöra alla små och stora jäsbubblor i degen.
Skär bara degen i fyra delar och forma eller fös ihop degbitarna till långa smala baguetter.
Mjöla bröden lite och lyft över dem till plåten samtidigt som du vrider dem så de blir lite skruvade.
Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 12-15 minuter.

Om man vill göra det enklare för sig går det att göra ett enda stort bröd av degen. Häll då bara ut degen på ett bakpåtspapper, platta ut det lite och grädda det 30 minuter i 225 grader.

Låt det smaka!

måndag 8 juni 2009

Ett underbart halsband

Jag beställde ett underbart halsband hos Susanne, den trevliga och duktiga kvinnan bakom den fina bloggen "Me and Alice". Jag fick hem det idag och jag kan säga att jag blev jättenöjd och glad med halsbandet! Det är så fint .... Jag kommer att ha det på mig ganska ofta! Det vet jag redan nu. Och när jag inte har det på mig kommer jag att hänga upp det på ett fint ställe i badrummet eller sovrummet så att alla kan se det.
Snart ska vi börja göra om här hemma och då ska jag beställa några skyltar till typ skafferiet eller garderoben hos henne! Hon är verkligen duktig och därför vill jag gärna rekommendera henne till alla som behöver något extra fint till sitt hem!
Vill ni se mer av hennes skyltar, så kan ni det här.
Ha en fortsatt trevlig kväll! KRAM