torsdag 9 april 2009

Glad Påsk !

Jag önskar alla som kikar in här en Glad Påsk! Ha det bra och njut av en härlig helg med familjen och vänner. Det ska jag göra i alla fall!
Kom ihåg att lämna ett litet meddelande då och då när ni kikar in här. Det gör mig jätteglad!

KRAM på er och GLAD PÅSK !

En söt liten korg blev till!


En söt liten korg till badrummet blev till nu också! Jag virkade den i (dubbel) bomullsgarn och tog en vit och en beige variant. (Vet inte om det syns riktigt på bilden?) Men den blev i alla fall jättefin och nu är jag sugen på att göra ÄNNU mer korgar. Det är så himla kul och avkopplande att hålla på med detta. Och samtidigt blir det ordning och reda i huset med ... ;-)

Den här korgen har jag fylld med värmeljus .....

onsdag 8 april 2009

Drömmar om ett växthus

J har börjat så grönsaker och blommor. Han har pratat om det länge men det tog en stund innan han kunde övertala mig att han skulle använda "blåa rummet" till "växthus" så länge. ;-) Vårt blåa rum är så fult (vem kommer på tanken att tapetsera väggarna med knallblåa tapeter???) och fortfarande fullpackat med MASSOR med grejer (läs: skräp?)! Och då skulle han komma med ÄNNU mer grejer .... Jag tyckte inte riktig om tanken i början. Men visst måste han få kunna göra det han tycker är kul också! Så jag gav mig till slut .... :-) Drömmarna om ett växthus har funnits länge hos oss båda. MEN växthuset vi vill ha i vår trädgård är inte bara att beställa och ställa upp sådär på någon dag! (Annars hade vi redan haft ett förstås!)När jag tänker växthus så tänker jag på något i den stilen:

Eller detta kanske?

(Bilder: Allers Trädgård Nr. 3)

Jag vill kunna sitta i växthuset med en kopp kaffe och bara njuta av allt fint runt omkring mig! Det gäller alltså att leta gamla fönster och dörrar i rätt stil och sedan ...... är det "bara" att sätta igång! ;-) Jag väntar hellre en längre stund för att få växthuset som vi verkligen vill ha. Så länge kan vi fortsätta drömma om det i alla fall!

Ha det bra!

söndag 5 april 2009

Mera hantverk


Det har inte varit något fint väder i Norrland den här helgen. Det började med snö i fredags, regn och grått igår och det snöar just nu igen! :-/ Mina kompisar i Dalarna har suttit i solen i bikini i fredags och hade jättefint väder igår också! Ibland kan man undrar varför jag flyttade ÄNNU mer norrut .... (skämtar bara, jag trivs här!)
Det som är positivt med det hela är att man har tid att städa huset, hålla på med tvätt, packa lite inför resan och så har jag virkat en hel del den här helgen med. (Jag har till och med skavsår på fingrarna just nu .... så nu får jag lugna ner mig ett tag! Det är faktiskt ganska tufft att virka med mattrasor, kan jag säga!) Men jag är nöjd med mina nya alster .... det är så kul!
Till vårt badrum gjorde jag en korg till gästhanddukarna. Den blev så fin!!!
Allt går att beställa i just din favoritfärg!
Nu ska jag njuta av en lugn och skön söndagkväll. Ha det bra!
KRAM