måndag 13 juli 2009

Rabarbersylt

Nu har jag kokat rabarbersylt. Mmm vad god den blev.
Det ska nog kokas mycket mer framöver. Jag tycker att det är så kul att man kan äta sin egen sylt på vintern. Så mysigt ....

Här kommer receptet:

Skär 1 kg rabarber i små bitar och lägg de i en gryta. Tillsätt 1 paket DanSukker Syltsocker 1+3 (om man vill ha en sylt som innehåller lite mindre socker men ändå har rätt konsistens). Koka upp lånsamt och låt koka i ca 5 minuter. Häll över sylten i varma burkar, sätt på tätslutande lock, låt svalna. Sylten ska förvaras svalt och mörkt.

Ha en trevlig dag. Kram på er!

Tack alla ni som kikar in och lämnar en liten kommentar då och då! Och till er som inte har gjort det än .... skriv gärna några ord/en rad för det gör mig SÅ glad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar